onsdag 7. september 2011

Andres tester tysk mat..... del 1

For å komme ordentlig inn i tyskervarmen, har jeg tro på at man også må lære seg matkulturen. På mange måter er den tyske maten nokså lik den norske. Brød med pålegg er nokså vanlig ( i alle fall har det ikke vært noe problem å finne fram i butikkene her) selv om jeg liker det norske brød- og påleggsutvalget bedre. Ellers har de frukt og grønt, juice og melk og det meste annet vi er vant til med i Norge. Jeg har ennå ikke funnet stabburets makrell i tomat (snufs!), men har funnet en litt jallaetterligning som jeg skal prøve ut innen kort tid.

Når vi nå kommer til forskjellene er de ikke så store, i alle fall ikke i matveien... drikkekulturen derimot er ganske annerledes, men den får vi komme tilbake til en annen gang, må få med meg Oktoberfesten før jeg kan gi et representativt bilde av den...

Så i et forsøk på å bli en tysker laget jeg meg i dag et nokså typisk tysk måltid. Herremåltidet bestod av Bratwurst (type Weisswurst) med sennep, Sauerkraut, Knödel og en Brezel.
  • Bratwurst er en erketypisk tysk, hvit (eller rød) og sterk krydret pølse, og for dere som tror at det er det samme som medisterpølse, tro om igjen... dette er virkelig saker... svært god! Etter det jeg har forstått skal man visstnok ha sennep sammen med denne, og ikke ketchup, og valget er jeg egentlig fornøyd med :)
  • Sauerkraut er egentlig en luksuriøs utgave surkåla vi får kjøpt på Prix for 3,50 eller hva det nå er, og smaker altså bedre enn den hjemme.
  • Knödel er den lokale varianten av potetball, kompe, komla (you name it!), men her er det rom for å putte mer spennende ting inni. Dessuten er den her temmelig enkel å lage til, og man trenger absolutt ikke å ha gått husmorskole for å få et vellykket resultat.
  • En Brezel er egentlig bare en kringleformet loff
Totalt sett er jeg godt fornøyd med resultatet, og kan godt tenke meg å prøve denne igjen ( og ikke bare for prøvingen sin skyld). Terningkast 4+

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar