Når vi nå kommer til forskjellene er de ikke så store, i alle fall ikke i matveien... drikkekulturen derimot er ganske annerledes, men den får vi komme tilbake til en annen gang, må få med meg Oktoberfesten før jeg kan gi et representativt bilde av den...
Så i et forsøk på å bli en tysker laget jeg meg i dag et nokså typisk tysk måltid. Herremåltidet bestod av Bratwurst (type Weisswurst) med sennep, Sauerkraut, Knödel og en Brezel.
- Bratwurst er en erketypisk tysk, hvit (eller rød) og sterk krydret pølse, og for dere som tror at det er det samme som medisterpølse, tro om igjen... dette er virkelig saker... svært god! Etter det jeg har forstått skal man visstnok ha sennep sammen med denne, og ikke ketchup, og valget er jeg egentlig fornøyd med :)
- Sauerkraut er egentlig en luksuriøs utgave surkåla vi får kjøpt på Prix for 3,50 eller hva det nå er, og smaker altså bedre enn den hjemme.
- Knödel er den lokale varianten av potetball, kompe, komla (you name it!), men her er det rom for å putte mer spennende ting inni. Dessuten er den her temmelig enkel å lage til, og man trenger absolutt ikke å ha gått husmorskole for å få et vellykket resultat.
- En Brezel er egentlig bare en kringleformet loff
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar